Kezdőlap » Nekivágunk a NodeJS-nek

Nekivágunk a NodeJS-nek

Ez a poszt nem tartalmaz túl sok technikai adatot. Gyakorlatilag semmit :).

Mindössze azért ragadtam most billentyűzetet, hogy elmondjam milyen izgalmas dolgok jönnek hamarosan.

A nodejs-el eddig még elkerültük egymást. Mármint én és a node. Vagyis… hm… annak idején mikor a ReactJS-el kezdtem el ismerkedni, akkor használnom kellett a nodejs-t, mert az npm paranccsal lehet(ett) új React projektet létrehozni.

De akkoriban ennél a pontnál meg is állt a nodejs-el való kapcsolatom. Maradt a “köszönőviszony” és az npm, vagyis a Node Package Manager használata.

Viszont mostanság az élet úgy hozta, hogy komolyabban meg kell ismerkedjek a Node-dal. És mivel ez nekem is relatíve új, egy közös node-os kalandozásra invitálom az érdeklődőket.

Részben saját eddigi tapasztalatokat, illetve részben egy vezetett tréning alkalmával felvett tudásanyagot fogok átadni. Úgy gondolom, hogy érdemes teljesen az alapoktól kezdeni, megérteni néhány fontosabb dolgot, ugyanakkor el fogom kerülni a felesleges szócséplést. Lesz sok gyakorlati mintapélda, YouTube videó, GitHub-on osztom majd meg a forrásokat.

Egy kicsit már előrehaladtam az ismeret anyaggal ezért bizton állítom, hogy jó lesz, érdekes és hasznos! Az egyetlen jótanácsom, hogy légy tisztában a JavaScript alapjaival és nem árt, ha ismered a modern JavaScriptet, amit sokan ES6-nak hívnak.

Nincs gond, ha nem vagy otthon a JavaScriptben. Egy picit lassabban fogsz így haladni, de jó hír, hogy van egy lejátszási lista a YouTube csatornámon, ami a JavaScripttel foglalkozik. Az szerintem egy nagyon jó alap lehet.

Induláshoz pedig idelinkelem az előző node-os bejegyzést, ami arról szólt, hogy mi is az a NodeJS.

És akkor hamarosan elkezdjük :).

Címkék: